UGRENOVIĆ

Mangan Kela 5

  • ĐUBRIVO NA BAZI MIKROELEMENATA
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Solucija đubriva na bazi mangana. Mangan Kela 5 je formulacija na bazi mangana, kompletno u kelaciji sa EDTA, realizovan za prevenciju i liječenje fiziopatija koje se manifestuju u toku fiziološkog razvoja biljke zbog nedostatka ili slabog raspolaganja ovog elementa. Mangan obavlja funkciju katalizatora u mnogim fiziološkim procesima od kojih su najvažniji: oksidacija IAA (imidazolna kiselina) usled koje se formiraju auksini, Hilova reakcija, glavni prelaz fotosinteze hlorofila i redukcija nitrata u nitrite. Zbog ovog motiva nedostatak mangana određuje blokiranje sinteza auksina i hlorofila. Stimuliše izmeđuostalog proizvodnju askorbinske kiseline (vitamin C).

SASTAV

  • Mangan (Mn) …........................................ 5
*Mangan koji se nalazi u proizvodu Mangan Kela 5 je potpuno rastvorljiv u vodi.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem lista)

Vrsta Doza Tretiranje
Voćarstvo, vinogradarstvo 100-150 g/hl Ponoviti eventualno poslije 8-10 dana
Povrtlarstvo, rasadnici 80-100 g/hl

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu