UGRENOVIĆ

Auxiger LG

  • FITOREGULATOR ODMETANJA
  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE: Boce - 50kom.X100mi; 24kom.X500mi: 12kom.X1000mi

KARAKTERISTIKE

Auxiger LG je tečni fitoregulator sa polivalentnim dijelovanjem koji ubrzava cvijetanje, stimuliše odmetanje, smanjuje štetu prouzrokovanu ledom i zimom, povećava veličinu ploda i ubrzava mu sazrijevanje. Temelji se na dva aktivna principa auksinske prirode i omogućava primijenu na širok spektar kultura od kojih jabuka, kruška, breskva, tikvica, paradajz, patlidžan, paprika, jagoda, maslina i razne vrste cvijeća. Proizvod je u stanju da poboljša odmetanje ploda i njegov kvalitet, posebno na vrstama koje imaju poteškoću sa prinosom, posebno je namjenjen za neke vrste kruške. Stimuliše stvaranje ploda kod neoplođenih cvijetova (partenocarpica) i formiranje ploda sa normalnom sjemenkom. Primijena proizvoda putem korijena pospiješuje uvećanje ploda kod povrća. Auxiger LG se koristi, pri poboljšavanju u ometanju ploda u fazi cvijetanja ponavljajući tretman u slučaju narednih cvijetanja na vrstama koje cvijetaju više puta ili intervenišući u regularnim razmacima od jedne sedmice. Aplikacija na plodove stimuliše porast, povećanje veličine i prerano sazrijevanje. Ovaj fitoregulator je jedini koji ima primijenu i putem korijena, a ne samo preko lista.

SASTAV

  • NAD (amid naftil sirćetne kiseline) čisti.................g1,5
  • NAA(naftil-1-sirćetna kiselina) čisti.......................g0,6
  • Conformulansi....................................................g100
  • Conformulansi....................................................nije klasifikovano

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem lista)

Vrsta Doza Tretiranje
JABUKA 140-180 ml/ha Auxiger LG se koristi za odmetanje u fazi cvijetanja, ponavljajući tretiranje u zavisnosti od narednih cvijetanja za vrste više cvijetnice ili intervenišući u regularnim intervalima sa distancom od jedne sedmice. Aplikacija na plod stimuliše porast, veličinu pojedinog komada I prereno sazrijevanje.
KRUŠKA 130-180 ml/ha
BRESKVA, MASLINA, PARADAJZ 50-70 ml/ha
U slučaju mraza 50-70 ml/ha

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem korijena)

Vrsta Doza Tretiranje
Tikvica, Paprika, Jagoda, cvijeće 200 ml / 1000 m2 Auxiger LG se koristi za odmetanje u fazi cvijetanja, ponavljajući tretiranje u zavisnosti od narednih cvijetanja za vrste više cvijetnice ili intervenišući u regularnim intervalima sa distancom od jedne sedmice. Aplikacija na plod stimuliše porast, veličinu pojedinog komada I prereno sazrijevanje.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu