UGRENOVIĆ

Obsthormon 24a

  • FITOREGULATOR PROTIV OPADANJA
  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE: Boce - 50 kom.X 100 mi; 24 kom.X 300 mi; 12 kom. X1000

KARAKTERISTIKE

Obsthormon 24a, na bazi naftil-1-sirćetne kiseline (NAA), je fitoregulator osmišljen namijenski za pripremu protiv preranog opadanja jabuke, kruške i breskve. Sprečava opadanje voća i pojačava boju.Ubrzava rast ploda. Daje voću bolju sposobnost konzervacije u magacinima i hladnjacama.Primjenjivan na poseban način je u mogućnosti da smanji preveliko grananje biljke, koči stvaranje novog korijena gdje nije poželjno (hemijska rezidba) i pospiješuje stvaranje novog zarastajućeg tkiva na obrezanim mjestima.

SASTAV

  • NAA(naftil-1-sirćetna kiselina) čisti.......................g 7,5
  • Okvašivač i rastvorljivi stabilizator.........................g100
  • Indikacija opasnosti............................................nije klasifikovano

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
JABUKA 15-50 ml/hl Tretiranje se vrši 7-20 dana prije berbe. Na kasne vrste ponoviti tretiranje.
KRUŠKA 20-40 ml/hl Tretiranja se vrši 10-15 dana prije berbe. Na kasne vrste ponoviti tretiranje
BRESKVA 30-50 ml/hl 15-20 i 7 dana prije berbe.

NAPOMENA

Dijelovanje Obsthormona 24a pokazuje se u narednih 48 sati od prskanja i po pravilu nastavlja dijelovanje sledećih 15-20 dana.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu