UGRENOVIĆ

Zinc LG

  • ĐUBRIVO NA BAZI MIKROELEMENATA
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Vrsta đubriva na bazi cinka. Zinc 10 LG S je proizvod namijenjen za prevenciju i liječenje fiziopatija koje se manifestuju na raznim kulturama zbog poteškoće usvajanja ili zbog ograničene dostupnosti dementa cinka. U formulaciji cink je vezan za jedan posebni organski radikal koji osigurava njegovu dostupnost i efikasnost. Kako je karakteristika cinka slaba pokretljivost u biljci i u terenu fiziopatije nastale karencom cinka su česte. One se manifestuju sa: ridukcijom oblika lista, skraćivanjem dužine između čvorova, hlorozoma i flekama na listu, iskrivljavanjem vrha korijena, redukcijom razvoja vegetativnih vrhova.

SASTAV

  • Zink (Zn).........................................10
*Postojeći u Zinc 10 LG S kompletno je rastvorljiv u vodi.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
Voće 1,5-2 l/ha Izvršiti više aplikacija u razmaku od 15-20 dana.
Povrće 1-2 l/ha
Vinogradarstvo 2-2,5 l/ha
Žitarice 1-2 l/ha
Cvijeće 1-2 l/ha

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu