UGRENOVIĆ

Diramid

  • FITOREGULATOR PRORIJEĐIVAČ
  • FORMULACIJA: Prah
  • PAKOVANJE: Kutije - 40x250gr; 20x500gr(2x250gr); 10x1000gr(2x500gr)

KARAKTERISTIKE

Diramid je proizvod na bazi amida (skrob) naftil-sirćetne kiseline, namijenjen prvenstveno za prorijeđivanje voća. On oslobađa biljku od pretjeranog prinosa i dozvoljava tako bolji razvoj ostalog ploda poboljšavajući mu kvalitet. Primjena ovog proizvoda omogućava izmjenu i prekid negativnih karakteristika nekih sorti.

SASTAV

  • NAD (alfe amide Naphtylacetic) čisti......................8,0g
  • Ostale primjese...................................................a.s.a 100,0g

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
JABUKA 50-125 g/hl Dovoljno samo jedno tretiranje koje se vrši po završetku cvijetanja (kad centralni plodovi imaju promjer od 6-8 mm). Doze se odnose na prosijek potrošnje vode od 15 hl/ha.
KRUŠKA, ŠLJIVA, KAJSIJA 110-220 g/hl Jedan tretman od opadanja latica, pa sve do 2 sedmice poslije. Doze se odnose na prosijek potrošnje vode od 10-12 hl/ha.
TREŠNJA 170-220 g/hl Tretiranje izvršiti kad je 75% cvijeta opalo.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu