UGRENOVIĆ

Gerfos K

  • ĐUBRIVO PK
  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE:
    • Boce - 12 kom X 1 kg;
    • Kanisteri - 4 kom X 6 kg; 15 kg;

KARAKTERISTIKE

Rastvor đubriva PK 30-20 sa niskom notom hlora.
GERFOS K je formulat na bazi kalijum fosfata. Postojanje fosfora u jonskoj formi čini ga odgovarajućim za odvijanje i stimulisanje svih onih funkcija u biljci koje vode direktnoj ili indirektnoj reakciji ovog jona. GERFOS K je proizvod koji nalazi aplikaciju dužinom čitavog vegetativnog razvoja biljke, posebno u proljeće, jesen ili u bilo kojem drugom momentu gdje posebni klimatski uslovi (poslije velikih kiša, visoke vlažnosti i dr.) ili agronomski uslovi (velika oskudica hranjljivih sastojaka i dr.) ga zahtijevaju. Može se primjenjivati putem lista, putem korijena i potapanjem korijenskog aparata drvenastih i zeljastih biljki.

SASTAV

  • Fosforovoksid (P2O5).............................30
  • Kalijumoksid (K2O)................................20

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem lista)

Vrsta Doza Tretiranje
Agrumi 200-300 ml/hl Ponoviti svakih 20-30 dana.
Jabučaste vrste 300 ml/hl
Koštičave vrste 200 ml/hl
Loza 200-300 ml/hl
Povrće 200-300 ml/hl

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem korijena)

Vrsta Doza Tretiranje
Agrumi, jabučaste i koštičave vrste, loza 6-8 l/ha Ponoviti svakih 20-30 dana.
Povrće 6 l/ha

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (potapanjem korijena)

Vrsta Doza Tretiranje
150 ml/hl Prije presađivanja

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu