UGRENOVIĆ

Saltger LG

  • Korektor saliniteta zemljišta
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Saltger LG je tečni proizvod posebno namjenjen za prevladavanje svih problema vezanih za salinitet i višak natrijuma u zemljištu. Zbog svog sastava (kalcijuma, organskih kiselina i sumpora), može spriječiti i liječiti pojave koje se pojavljuju u slanom zemljištu tj. u nedostsku kalcijuma i višku drugih elemenata posebno natrijuma.

SASTAV

  • Kalcijum (CaO) kompleksni …........................................ 7.5%
  • Sumpor (S) …............................................................... 8.5%
  • Organske kiseline …..................................................... 18%
*Mangan koji se nalazi u proizvodu Mangan Kela 5 je potpuno rastvorljiv u vodi.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (preko korijena)

Količina Doza Tretiranje
30 - 50 l/ha Doza zavisi od procenta natrijuma u zemljištu i elektroprovodljivosti. Izvršiti 4-5 aplikacija u podijeljenoj količini.

NAPOMENA

Saltger LG je moguće miješati sa većinom đubriva i sredstava za zaštitu bilja, osim onih sa niskom pH vrijednost. Preporučljiva mala testiranja prije upotrebe.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu