UGRENOVIĆ

Dirager

  • FITOREGULATOR PRORIJEĐIVAČ
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Dirager je proizvod na bazi naftil-sirćetne kiseline, namijenjen za prorijedu voća. Može se koristiti u poodmakloj fazi razvoja ploda u odnosu na upotrebu amida NAD (koji se koristi neposredno po opadanju latica) i ima namjenu da oslobodi voćku viška ploda, dozvoljavajući tako bolji razvoj preostalog. Poboljšava kvalitet i karakteristike nekih sorti.

SASTAV

  • NAA (naftil sirćetna kiselina) čisti …................................... 3,3 g
  • Okvašivač i otapajući stabilizator ….................................... 100,0 g

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
Golden Delicious, Morgendurf, Ozak Gold 30-50 ml/hl Tretiranje se vrši kada centralni plod u buketu dostigne prečnik 10-12 mm. Doze se odnose na prosjek potrošnje vode od 15 hl/ha.
Elstar 30-40 ml/hl
Winesap, Jonagold 20-35 ml/hl
Granny Smith, Jonathan 20-25 ml/hl
Grupa Gala 15-20 ml/hl
Idared 15 ml/hl

NAPOMENA

Ne koristiti na sorte Red Delicious i Gloster.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu