UGRENOVIĆ

LG 81

 • ĐUBRIVO NPK
 • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

LG 81 je organskom i neralno đubrivo koje sadrži enzime i metabolitet dobijen efermentacijom, biljnog ekstrakte, prirodne citocinine, makro i mikroelemente. Stimuliše stvaranje mikorize (simbioza korijena i gljive). Poboljšava strukturu i plodnost terena. Stimuliše aktivnosti proliferaciju biomase terena. Donosi hranljive i stimulantne elemente. Povećava raspolaganje i kapacitet apsorbcije hranljivih sastojaka (iznad svega kalcijuma, fosfora i cinka) i vode. Redukuje proces luženja (bajcanja) i degradacije. Aktiviše rizosferu (dio tla koji okružuje korijen), koja proizvodi mnoge regulatore rasta, pomaže u njihovom razvoju i aktivnosti korijena. Stvara neprijateljski ambijent za patogene pojave. Smanjuje rizik od fitotoksičnosti herbicida. LG 81 može popraviti negativne uslove beživotnih terena, pomoći u sabijanju tla i biti primijenjen na nekultivisanim terenima (npr. strnjacima).

SASTAV

 • Azot (N) kompletni.....................................4
  • Azot (N) organski............................1
  • Azot (N) amonijačni.........................2
  • Azot (N) urea..................................1
 • Fosfor V-oksid (P2O5) kompletni.................6
 • Kalijumoksid (K2O) rastvorljiv u vodi.............5
 • Ugljenik (C) organski bioioškog porjekla.......15

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
U svim slučajevima kompaktnog terena, beživotnog, strukturno nezadovoljavajućeg. 6-8 l/ha Početkom jeseni, ranog proljeća, početkom ljeta, sredinom ljete prskajući čitavu površinu biljke
Voćarstvo 150 l/ha Pri sadnji: namočiti korijen u najmanje 20 minuta.
4-6 l/ha U rano proljeće i jesen
2 l/ha Dodatak herbicidu
2 l/ha Cjelokupno za raspodijeliti tokom sezone rasta, prskajući više puta na čitavu površinu biljke npr. 500 ml/ha svakih 15 dana ili 11 svaki mjesec.
Pri sadnji: namočiti ili pokvasiti korijen u soluciju. 150 l/ha Početkom jeseni, ranog proljeća, početkom ljeta, sredinom ljete prskajući čitavu površinu biljke
4-6 l/ha Sađenje ili sijanje. Prskati na čitavu površinu za tu namijenu
2-4 l/ha Tokom rasta: 3-6 sedmica poslije sadnje

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu