UGRENOVIĆ

Boro 10 LG

  • ĐUBRIVA NA BAZI MIKROELEMENATA
  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE:
    • Boce - 12 kom X 1000 ml;
    • Kanisteri - 4 kom X 5 l;

KARAKTERISTIKE

Boretanolamin.
Boro 10 LG je tečni formulat na osnovu boretanolamina namijenjen za tretiranja putem lista i korijena neophodan u prevenciji i liječenju nepravilnih fizioloških promjena nastalih nedostatkom tog elementa. Bor je hemijski element koji je generalno malo pokretljiv i zbog toga je lako moguć njegov nedostatak čak i na snabdjevenim terenima. Proizvod primjenjen pravodobno sprečava nedostatak ovog elementa. Bor je neophodan za produktivni proces svih biljaka; stimuliše u stvari izduživanje polenske tube i reguliše množenje ćelija omogućujući tako pravilno odvijanje čitavog reproduktivnog sistema. Njegovo postojanje osigurava jedno obilno i homogeno odmetanje plodova.Bor djeluje na metabolizam šećera dozvoljavajući njihovo nagomilavanje, prisustvuje u formiranju masti (zbog toga je važan za biljke od kojih se dobija ulje) i reguliše oksidaciju karboksilnekiseline, koja, ako je u preteranosti, uzrokuje nepravilnost i na ćelijama i testerasti oblik lista. Bor 10 LG primjenjivan putem lista povećava brzo stabilnost ovog elementa u biljci.

SASTAV

  • Bor (B).............................................10
*Bor postojeći u BOR 10 LG je potpuno rastvorljiv u vodi.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem lista)

Vrsta Doza Tretiranje
Voće, loza, biljke u rasadniku, povrće, šećerna repa, industrijske biljke 100-150 ml/hl Izvršiti 2-3 aplikacije u razmaku od 15-20 dana. Prvi tretman pred cvijetanje.
Agrumi, masline 150 ml/hl
Cvijeće 70 ml/hl

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem korijena)

Vrsta Doza Tretiranje
5-7 l/ha Kad je vanredno stanje ili pred presađivanja.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu