UGRENOVIĆ

Gibrelin

  • STIMULATIVNI FITOREGULATOR
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Gibrelin je proizvod na bazi gibrelinske kiseline koja ima stimulativno djelovanje i povećava prinos biljke. Podstice i poboljsava pupanje i cvijetanje za iducu sezonu, jer sjemenke mladih plodova su mjesto sinteze gibrelina koji su glavni uzrok inhibicije obrazovanja rodnih pupoljaka za narednu godinu. U godinama slabe rodnosti, rodni pupoljci se formiraju obilno. Tečno stanje proizvoda je stabilno rješenje koje omogućuje brzo i jednostavno djelovanje takođe i u podijeljenim dozama.

SASTAV

  • GA3 (gibrelinska kiselina) čista..................................... 1.8g
  • Primjese …................................................................. 100,0 g

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
JABUKA, KRUŠKA 50-100 ml/hl Poboljšava prinos, sprečava hrđavost, pospiješuje jednakost u veličini ploda i njegovo izduživanje.
TREŠNJA 50-100 ml/hl Povećava veličinu ploda i proizvodnju. Prvi tretman po opadanju latica i drugi 15 dana poslije
GROŽĐE (za vino) 50 ml/hl Povećava proizvodnju grožđa bez sjemena. Tretirati 6-10 dana prije cvijetanja.Grozdac se izdužuje i bobice se udaljuju sticajući bolju prozračnost u borbi protiv bolesti botrytis.
VIŠNJA 50 ml/hl Za smanjenje štete do „žutih žilica“, povećava granalost biljke i daje bolji prinos.

NAPOMENA

Za smanjivanje štete u slučaju mraza tokom cvijetanja i odmetanja intervenisati sa 100-125 ml/hl.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu