UGRENOVIĆ

Gerephon SL

  • FITOREGULATOR DOZRIJEVAČ
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Gerephon LG je proizvod na bazi etefona, koji nakon što je apsorbovan od strane biljke, oslobađa etilen. Ovaj gas, već normalno proizveden od same biljke, je u stanju da stimuliše dozrijevanje ploda. Indikovan za ubrzano i ujednačeno sazrijevanja plodova paradajza industrijskog i domaćeg. Kod jabuke se primijenjuje, u cvijetanju kao prorijeđivač, u fazi porasta da bi doveo do efekta ridukcije vegetacije i poboljšavanja cvijetnog pupa u sledećoj godini, prije berbe za ubrzavanje zrenja i poslije berbe za usporavanje vegetacije i ubrzavanje linjifikacije pospiješujući razvoj cvijeta od mješovitih pupova.

SASTAV

  • Etefon čisti.......................................................... 39,5 g
  • Primjese …......................................................... 100,0 g

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
JABUKA (prije berbe) 40-50 ml/hl Rane sorte. Tretirati 14 dana prije berbe. Koristiti proizvod uvijek u spoju sa nekim proizvodom protiv opadanja. Brati 14 dana nakon treriranja.
JABUKA (prije berbe) 80-100 ml/hl Srednje rane i kasne sorte. Tretirati 15-20 dana prije berbe. Koristiti proizvod uvijek u spoju sa nekim proizvodom protiv opadanja. Brati 14 dana nakon tretiranja.
JABUKE (poslije berbe) 50-70 ml/hl Za usporavanje vegetacije i ubrzavanje linjifikacije, pospiješujući evoluciju cvijeta iz mješovitih pupova.
JABUKA (prorijeđivanja) 20-50 ml/hl Sam ili u spoju sa drugi prorijeđivačima u fazi cvijetanja.
JABUKA (faza porasta) 20-50 ml/hl Ponavljajući aplikacije sa samim Gerefonom dovodi do efekta smanjivanja vegetacije i poboljšavanja stvaranja cvijetnog pupa naredne godine.
PARADAJZ (industrijski) 1-4 l/hl Za ubrzavanje i ujednačavanje sazrijevanja ploda.
PARADAJZ (domaći) 200-250 ml/hl

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu