UGRENOVIĆ

Mangan 10 LG S

  • ĐUBRIVA NA BAZI MIKROELEMENATA
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Mangan 10 LG S je proizvod namijenjen za prevenciju i sprečavanje fiziopatija koje se mogu javiti kao posljedica nedostatka mangana, u mnogim biljnim kulturama. U ovom proizvodu mangan je vezan organskim radikalom koji se nakon mnogobrojnih testova pokazao kao najpogodniji element za brzu i potpunu folijarnu apsorpciju, odnosno za efikasno snabdjivanje biljke manganom.

SASTAV %

  • Mangan (Mn).................................................................10

  • Mangan koji se nalazi u proizvodu Mangan 10 LG S je potpuno rastvorljiv u vodi.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem lista)

Vrsta Doza Tretiranje
(Putem lista)
VOĆE
150 - 200 ml/hl
(200 - 250 g/hl)
Tretman se vrši čim se pojave prvi simptomi nedostatka mangana i mora se ponoviti jednom ili dva puta u razmaku 8-10 dana nakon prethodnog tretmana. U slučaju preventivnog tretmana, potrebno je uraditi najmanje dvije aplikacije, krenuvši na početku vegetacije, sa dozama nižim za 30 - 40%.
CITRUSI 200 - 250 ml/hl
(250 - 300 g/hl)
CVIJEĆE, RASADNICI 75 - 100 ml/hl
(100 - 150 g/hl)
POVRĆE, INDUSTRIJSKE BILJKE 150 - 200 ml/hl
(200 - 250 g/hl)
U slučaju da su biljke u plastenicima i staklenicima, potrebno je smanjiti dozu za 50%, a tretmani se izvode rano ujutru ili kasnije u popodnevnim časovima.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu