UGRENOVIĆ

BupHer 5 LG

  • POSEBNI PROIZVOD
  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE:
    • Boce - 12 kom. X 1 kg;
    • Kanisteri - 4 kom. X 6 kg ; 10 kg;

KARAKTERISTIKE

Regulator PH vrijednosti.
BupHer 5 LG je tečni pomagač za proizvode koji se upotrebljavaju putem lista. Proizvod je namijenjen za smanjivanje PH vrijednosti distribuisanog preparata do željenih vrijednosti. Sadrži, između ostalog, indikatore PH koji mijenjaju boju vode u zavisnosti od postignute PH vrijednosti (žuta za ph preko 6,0 - intenzivno roza do crvene za vrijednosti manje od 4ph). U optimalnim vrijednostima (4,5 - 5,5) gdje je bolja efikasnost tretiranja, solucija poprima ton koji varira od intezivno žutog, roza prelazeći do narandžastog. Pravi kontrast tvrde i alkalne vode. Sadrži okvašivače i tenzide (supstance koje snižavaju površinski napon vode u odnosu na vazduh ili u odnosu na graničnu površinu sa drugim supstancama) zbog kojih se poboljšava penetracija, apsorbcija i kompatibilnost proizvoda u mješavini i održava jednu laganu kiselost lista. Stabilan je u proizvodu i kako je jedna taraponska solucija rizik od predoziranja je ekstremno nizak. Može se upotrebljavati sa glavnim pesticidima, fitoregulatorima i đubrivima. Nije štetan po radnike i opremu.

SASTAV

  • Azot (N) kompletni.....................................6
  • Azot (N) urea.............................................6
  • Fosforov oksid (P205) rastvorljiv u vodi.........17

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
Srednje tvrda voda 60-80 ml/hl Količina zavisi od ph i karakteristika vode koja se upotrebljava u rastvoru za prskanje.
Ekstremno tvrda voda do 200 ml/hl

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu