UGRENOVIĆ

Alga Special

  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE:
    • Boce - 12 kom x 1000 ml;
    • Kanisteri - 4 kom. X 6,3 kg (5 lit) ; 13,6 kg (10 lit.);

KARAKTERISTIKE

Tečni ekstrakt iz morskih algi visoke koncentracije. Alga specijal je koncentratski tečni ekstrakt iz Ascophyllum nodosum, jedne posebne alge, u agronomiji veoma dragocijene, koje dolazi iz ledenih mora Sjeverne Europe. Potpuno prirodna, Alga Specijal je dobijena hladnom ekstrakcijom i pripremljena bez ikakvog dodavanja drugih supstanci. Od komponenti, biološko aktivnih, postojećih u jednom prirodno stabilnom odnosu, nalazimo, osim makroelemenata (glavnih elemenata), više od 60 vrsta organsko-prirodnih mikroelemenata, prirodnih fitohormona (auxini, gibrelini, citokinini), vitamina, enzima, peptida, peptona, slobodnih aminokiselina, fitokromatskih supstanci i karbohidrata, koje mogu biti brzo i potpuno iskorišteni od strane biljke, kako putem lista tako i korijena. Tretiranje sa Alga Specijal povećava vegetativni razvoj, ali posebno onaj produktivni i kvalitetivni kod cijele biljke, stimulišući trofičku aktivnost organizma i poboljšavajući njegov metabolizam. Povećava sposobnost sintezovanja svojih sopstvenih hormonskih supstanci i zbog toga biljke koje su slabije nalaze korist poboljšavajući svoje fìziološko stanje. Poboljšava otpornost na fiziopatije (nepravilne fiziološke promijene), prouzrokovane neuravnoteženošću elemenata i bolesti, poboljšava miris, boju i konzervisanost (smještaj) voća i povrća. Usađuje sadržaj u šećere i povećava hranljivu vrijednost svih biljaka. Pomaže biljkama u brzom prevazilaženju stresnih momenata nastalih zbog različitih prilika. Alga Specijal, između ostalog, može biti korištena kao okvašivač i prenosnik drugih supstanci, zbog čega nalazi upotrebu u mješavini sa agrolijekovima kojima i poboljšava efikasnost.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
Putem lista 100-200 ml/hl Alga Specijal se može koristiti na svim kulturama. Izvršiti više tretmana.
Putem korijena 200-500 ml/1000m2

NAPOMENA

Predlaže se pridruživanje Alga Specijal pri upotrebi đubriva, antiparazitskih sredstava herbicida, kojima povećava efikasnost i olakšavajući transport unutar biljke.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu