UGRENOVIĆ

Ger ATS LG

  • ĐUBRIVO N
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Ger-ATS je mineralno azotno đubrivo sa povišenom notom sumpora i zbog toga je idealan za sulfatnu ishranu biljke, sam ili udružen sa drugim formulatima u kojima upotpunjava ulogu u amonijačnom azotu. Ger-ATS LG je regulator u raspolaganju azota (reaguje na proces azotacije i ureacije) za povećanje efikasnosti azotnog đubrenja, Ger-ATS koriguje alkalno - krečnjake i slane terene. Ger-ATS LG poboljšava apsorbciju mikroelemenata, posebno željeza i mangana. Odličan je kao prenosnik za herbicide. Kulture koje prednjače u korist i od unosa sumpora su: bijeli luk, kupus, crveni luk, repa i rotkvica. U određenoj mjeri i lučerka, djetelina, mahune, grah, grašak, mrkva, soja, suncokret, pšenica, ječam, kukuruz, blitva, krompir, jabuka, graška, kivi, kajsija, breskva, trešnja, šljiva, grožđe....

SASTAV

  • Azot (N) ukupni............................................12
  • Azot (N) amonijačni......................................12
  • Sumpornidioksid (SO3) rastvorljiv u vodi..........65

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem lista)

Vrsta Doza Tretiranje
Sve kulture 3-5 l/ha Izvršiti 1 ili više aplikacija u razmaku od 10 -15 dana
Voće 1,5-2,5 l/ha Kao prenosnik za herbicide za lisnu apsorbciju (npr.Glifosat) u mješavini sa njima
JABUKE 1-1,2 l/ha Kao dodatak u regulaciji odmetanja. Dva tretmana. Prvi kada su cvijetovi naviše godišnjoj grani u punom cvijetanju. Drugi tretman ponoviti nakon 10-15 dana po potrebi.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem korijena)

Vrsta Doza Tretiranje
Sve kulture 400 l/ha Ger-ATS se koristi u integraci sa azotnim đubrenjem sa ureom u razmjeru od 10% u odnosu na cjelokupnu količinu uree.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu