UGRENOVIĆ

Alga Fe

  • ĐUBRIVO NA BAZI MIKROELEMENATA
  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE:
    • Boce 12 kom. X 1,3 kg (1 lit)
    • Kanisteri 4 kom. X 6,5 kg (5 lit.)

KARAKTERISTIKE

Solucija đubriva na bazi željeza (EDTA).
ALGA Fe je tečni proizvod koji zbog prisustva koncentrata dobijenog iz morskih algi vrste Laminaria i zbog visokog sadržaja željeza je posebno namijenjen za spriječavanje i liječenje brojnih fizioloških oboljenja nastalih zbog nedostatka tog dementa. U osnovi proizvoda je visoka koncentracija alginata (za bolju provodljivost željeza unutar lista), vitamina i oligosaharida (za bolju otpornost na stres uzrokovan kako vanjskim uslovima tako i unutar same biljke). ALGA Fe se koristi putem lista tretiranjem biljaka koje pate od željezne hloroze, oboljenja koje se manifestuje sa žutilom lista, lošom bojom lista, limitiranim razvojem korijena, stvaranjem malog i slabo sočnog ploda, koje imaju za posljedicu proizvodnja slabog kvaliteta i količine. Željezo, u stvari, ako se koristi samo u malim količinama, u biljci predstavlja vitalni element za konstruisanje raznih enzima (citohloron, kataloza i dr.) koji regulišu procese oksido-redukcije kao što je disanje, fotosinteza i redukcija nitrata i sulfata. Između ostalog u nedostatku ili manjku željeza nemoguće ja formiranje hlorofila. Dijagnosticiranje nedostatka željeza moguće je ostvariti posmatrajući nervni sistem (mrežu) mladog lista koji primjetno, zbog zelene boje, daje kontrast sa ostalim lisnim tkivom koje progresivno žuti, ističući hlorozu sve do albinizma. ALGA Fe se koristi u svim periodima godine, dok je biljka u punoj vegetativnoj aktivnosti.

SASTAV

  • Željezo (Fe).................................5
*Željezo koje sadrži ALGA Fe je potpuno rastvorljivo u vodi i kelaciji sa EDTA.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
Jabučaste i koštičaste vrste 2-3 l/ha Izvršiti više aplikacija u razmaku od 15 dana.
Kivi 2-3 l/ha
Loza 2-3 l/ha
Povrće, cvijeće i druge kulture 2-3 l/ha

NAPOMENA

Za spriječavanje pojave "gorke pjegavosti” kod jabuke se predlaže na plod od početka jula 3-4 tretmana sa ALGA Ca, pa zatim slijediti sa 3-4 tretmana AlgiCal.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu