UGRENOVIĆ

Progerbalin LG

  • STIMULATIVNI FITOREGULATOR
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Progerbalin LG je proizvod čija se formula temelji na povezanosti gibrelina A4-A7 sa 6-benzilade-ninom. Ta dva biljna regulatora utiču pozitivno na fiziološke procese jabuke i kruške povećavanjem kvaliteta i proizvodnje.SASTAV

  • GA 4+7 (gibreline A4+A7) čisti …............................................1,8 g
  • BA (6-benziladenin) čisti ….....................................................1,8 g
  • Primjese................................................................................100,0 g

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem lista)

Vrsta Doza Tretiranje
JABUKA - Golden Delicious 25-30 ml/hl (4 aplikacije) Poboljšava formu i preveniše hrđanje. Izvršiti prvi trtman sa dozom od 30 ml u punom cvijetanju,a zatim nastaviti sa još 3 tretiranja sa dozom od 25 ml svakih 7 dana.
JABUKA - Grupa Delicious 35-50 ml/hl (2 aplikacije) Poboljšavanje forme. Tretirati u periodu kada je 30% cvijeta otvoreno pa do opadanja latica. Izvršiti dvije aplikacije u toku jedne sedmice.
JABUKA - Grupa Delicious 70-100 ml/hl (1 aplikacije) Poboljšavanje oblika. Tretirati u periodu kad je 80% cvijeta otvoreno pa do opadanja latica.
JABUKA - Grupa Gala 25 ml/hl (4 aplikacije) Poboljšavanje forme, ubrzava isbijanje i razvoj lista, jednakost cvijetanja, povećava količinu u prvom branju. Izvršiti 4 aplikacije u toku od 10-12 dana sa 25 ml u početku cvijetanja (kada se pup pođe otvarati). Napraviti razmak od nekoliko dana ako se vrši tretman prorijeđivanja.
KRUŠKA - 60-80 ml/hl (1 aplikacije) Poboljšava prinos i odmetanje plodova. Tretirati na početku cvijetanja.
KRUŠKA - 30-40 ml/hl Poboljšava prinos i odmetanje plodova. Dvije aplikacije, prva kada je 25% cvijeta otvoreno i druga 2-3 dana poslije.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu