UGRENOVIĆ

Algi CAL

  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE:
    • Boce - 12 kom i 1,31 kg ( 1 lit);
    • Kanisteri - 4 kom x 6,55 kg ( 5 lit); 13,1 kg (10 lit);

KARAKTERISTIKE

Proizvod od kalcijumovog hlorida.
AlgiCAL je formulat koji sadrži kalcijum, koji je zbog postojanja morske alge vrste Laminaria, posebno namijenjen za spriječavanje i liječenje mnogobrojnih nepravilnih fizioloških promijena nastalih zbog nedostatka ovog elementa. Posebnost ovog proizvoda se sastoji u velikoj sposobnosti alginata - soli iz algi (za bolje sprovođenje hranljivih sastojaka unutar lista), u vitaminima i oligosaharidima (za povećanje otpornosti na stres spoljašnjih fizioloških) i u mikroelemenatima. Kalcijum koji se nalazi u AlgiCAL je nastao od hlora i točini proizvod posebno efikasan protiv pojave gorke pjegavosti jabuke koja se pojavljuje pri skladištenju. Proizvod takođe nalazi dobru primjenu na kulturama kruške, breskve, kajsije, trešnje, šljive, paradajza i drugih vrsta za prevenciju i liječenje svih oboljenja koja su uzrokovana nedostatkom kalcijuma.

SASTAV

  • Calcijumoksid (CaO).................................15
*Calcijum koji se nalazi u AlgiCAL je potpuno rastvorljiv u vodi.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
Jabuka 5-8 l/ha Izvršiti 2-3 tretiranja u razmaku od 15 dana.
Kruška 5-8 l/ha
Breskva, kajsija 5-8 l/ha
Trešnja, šljiva 5-8 l/ha
Paradajz 5-8 l/ha

NAPOMENA

Za borbu protiv gorke pjegavosti jabuke se predlažena plod od početka jula 3-4 tretiranja sa proizvodom ALGA Ca i onda slijede 3-4 tretiranja sa AlgiCAL.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu