UGRENOVIĆ

Alga Ca

  • ĐUBRIVA NA BAZI SPOREDNIH ELEMENATA
  • FORMULACIJA: Tečnost
  • PAKOVANJE:
    • Boce - 2 kom. X 1,36 kg (1 lit.);
    • Kanisteri - 4 kom. X 6,3 kg (5 lit) ; 13,6 kg (10 lit.);

KARAKTERISTIKE

Solucija kalcijevog nitrata.
ALGA Ca je formulat koji sadrži kalcijum, koji zbog postojanja morske alge vrste Laminaria, je posebno namijenjen za prevenciju i liječenje mnogobrojnih oboljenja koja nastaju zbog nedostatka ovog elementa. Posebnost ovog proizvoda je u visokoj sposobnost i alginata (soli iz algi) koji služe za bolje provođenje i transport hranjivih sastojaka unutar lista, vitamina, oligosaharida i mikroelemenata (za povećanje otpornosti na stres spoljašnjih i fizioloških). ALGA Ca je pokazao odlične rezultate u spriječavanju raznih oboljenja nastalih nedostatkom kalcijuma na mnogobrojnim kulturama, od kojih jabuka, breskva (posebno nektarina); loza, paradajz, salata, lubenica, dinja, paprika, patlidžan, jagoda, razne ornamentalne biljke i cvijeće (posebno božićna zvijezda).

SASTAV

  • Azot (N) kompletni.............................8,7g
  • Azot (N) nitrat....................................8,1g
  • Kalcijumoksid (CaO)..........................15
*Kalcijum koji se nalazi u ALGA Ca potpuno je rastvorljiv u vodi

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Vrsta Doza Tretiranje
Voće, loza, dinja i druge dikotelidone biljke, salata i dr. 3 l/ha Izvršiti 2-3 aplikacija u razinaku od 15 dana.

NAPOMENA

Za spriječavanje pojave "gorke pjegavosti” kod jabuke se predlaže na plod od početka jula 3-4 tretmana sa ALGA Ca, pa zatim slijediti sa 3-4 tretmana AlgiCal.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu