UGRENOVIĆ

Gerlagib LG

  • FITOREGULATOR STIMULATOR
  • FORMULACIJA: Tečnost

KARAKTERISTIKE

Gerlagib LG je fitoregulator na bazi gibrelina A4-A7 sa stimulativnim djelovanjem na odmetanje koji nalazi primjenu na nekim vrstama jabuke i kruške. Gerlagib LG na kruški poboljšava odmetanje i na jabuci određuje izduživanje ploda u odnosu na standard, te vrste tipične u najpogodnijim zonama.Osim toga na jabuci vrste Golden delišes smanjuje i sprečava značajno hrđavost.Proizvod favoriše odmetanje u slučaju mraza zato što je u stanju da smanji štetu u cvijetanju.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE (putem lista)

Vrsta Doza Tretiranje
JABUKA (Golden Delicious) 20-50 ml/hl Za sprečavanje hrđe. Zapoboljšavanje forme.
JABUKA (Gruppo Gala) 30-40 ml/hl Za ubrzano izbijanje i razvoj usnog aparata, za poboljšavanje homogenosti cvijetova, povećavanje količine roda u prvoj berbi.
KRUŠKA 30-100 ml/hl Za poboljšavanje odmetanja u jednoj ili dvije aplikacije.

NAPOMENA

Upotreba Gerlagib LG u blizini sa intervenisanjem sa proizvodima za proredu može istaći efekat prorede istih: iako je ovaj aspekt ponekad tražen, preporučuje se posebna pažnja sa namjerom da se izbjegne šteta u proizvodnji.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu