UGRENOVIĆ

Eclipse

  • Pasta za zasjenjavanje (mat boja u suvom vremenu, providna kad je mokro)

KARAKTERISTIKE

Eclipse se koristi u svrhu zaštite kultura u plastenicima od neželjene radijacije i koristi se za sve vrste pokrivača (staklo, najlon, plastika, polikarbonat,..). Eclipse postoji u raznim oblicima i svi imaju istu karakteristiku sjene: da prave neprozirnost infracrvenim zracima i tako pravi sjenu na terenu od UV zračenja. Po sistemu refleskije prave sijenu na terenu od UV zraòenja, pojava koja se nevidi ali se osjeća, u poređenju sa klasičnim sjenilima (najlon) temparatura u plasteniku u prisustvu jakog sunca je osjetno manja. Izbor proizvoda zavisi od kultura koja se zaštićuje i njenog ciklusa trajanja i klimatskih uslova zone za koju je proizvod namjenjen. Svi proizvodi su biorazgradivi 97% u jednoj godini.

  • Eclipse F4: dobar kapacitet sjenila, dobra izdržljivost.
  • Eclipse F6: dobar kapacitet sjenila, odlična izdržljivost.
  • Eclipse LD: dobar kapacitet sjenila, veoma visoka izdržljivost.

SASTAV

  • Pasta

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE

Za sjenu srednju ili srednje jaču 1kg/ 2.5-5 kg vode Svaki kilogram proizvoda dovoljan je za zaštitu površine od 20 - 75m² prekrivanja. Razblaživanje odgovara debljini i tako faktori neprozirnosti i sjene progresivno opadaju. Predlaže se upotreba prve doze na početku sunčane sezone, ponavljajući , eventualno, u periodu maksimalnog sunčanog zračenja (jun) i samo jedna aplikacija osigurava sjenu od 60-70 %. Aplikacija se nanosi na suv materijal, po mogućnosti čist i bez masnoće (samo pri montiranju novog prekrivača). Nanositi po mogućnosti u najtoplijim satima dana. Na kraju sezone (izuzev Eclipse LD) ostatak sloja lako se odstranjuje sa mlazom vode i četkom, pokretima paralelnim sa površinom prekrivanja ili korištenjem specijalnog proizvoda Eclipse Net po načinu opisanom u tom proizvodu.

Lgobbi

L.Gobbi radi već pedeset godina u Italiji i s vremenom je stekao vodeći položaj u branši područja svog djelovanja, a to su: uticaj na rast biljaka, regulatora, mikroelementi, organskih uređaja i drugih proizvoda za poljoprivrednu industriju. Za prodaju svojih proizvoda, L.Gobbi se služi rasprostranjenom mrežom koja se sastoji od visoko kvalifikovanih i dinamičnih prodavača koji pokrivaju cijelu teritoriju Italije i šire.

Posjeti stranicu

Helios group

Helios Grupa je kompleks više od 40 različitih kompanija, koje donose jedinstveno iskustvo, tradiciju i neprocjenjivo znanje za vašu porodicu. Na čvrsto postavljenom temelju izgradili su perspektivnu podlogu za brz i stabilan rast, te međusobni odnos s okolinom.

Posjeti stranicu